kirjaudu tai luo tili
: 0,00 
Ostoskori on tyhjä.
Sulje

Uutiset

Audiovisuaalinen tekniikka vaatii runsaasti osaamista

14.11.2017 | Kommentoi

Siinä missä sanapari ”audiovisuaalinen” typistyy yksityiskohteessa tarkoittamaan kellarikerroksen viihdeluolaa, jossa videotykki pyörii ja kaiuttimissa jytisee, puhutaan yritys- ja julkisrakentamisessa paljon enemmästä.

Audiovisuaalinen tekniikka on noussut tällä vuosikymmenellä yhä kiinteämmäksi osaksi verkotettavaa sähköistä talotekniikkaa. Vähänkin vaativammissa kohteissa AV-järjestelmät toteutetaan erillisverkkoina, jolloin ne muodostavat merkittäviä osakokonaisuuksiaan niin hyötysignaalin siirron, ohjauksien kuin virranjakelunkin osalta. Monitoimi- ja konserttitalotyyppisessä rakentamisessa AV-järjestelmiä palvelevien erillisverkkojen kenttäpisteiden määrä kasvaa helposti jo suuremmaksi kuin kaikkien muiden yhteensä.

Sähköisen talotekniikan erikoisalana AV-tekniikka vaatii entistä korkeampaa asiantuntemusta, varsinkin kun entistä useammin tasapainotellaan IT:n rajapinnalla, ja AV-järjestelmät integroidaan älykkään talotekniikan kokonaisuuteen siinä kuin kulunvalvonta ja tavanomainen kiinteistöautomaatiokin.

 

Kuvahaun tulos haulle av installation

Laatuketju kuntoon

Kaiken digitalisoituessa AV-tekniikan määrä, merkitys ja monimuotoisuus rakennuskohteissa kasvaa jatkuvasti ja samalla elinkaari lyhenee. Ripeä kehitys näkyy esimerkiksi ylläpitotarpeiden nousussa. Rakennusalalla on jo herätty huomaamaan, että kaukaa viisas tilaaja varmistaa selustansa vaikkapa ulkoistamalla AV-huollon ja -tuen järjestelmälliseksi palvelupaketiksi, joka parhaimmillaan sisällytetään jo osaksi hankintaa.

Mikäli AV-ratkaisut toteutetaan esimerkiksi osana sähköurakkaa, tilaajan olisi syytä varmistaa, että AV-tekniikan alihankkijoiksi kiinnitetään kokeneimmat pelaajat. Samalla koko laatuketjua kannattaa tarkastella entistä pidemmälle: suunnittelun, hankinnan, asennuksen ja käyttöönoton tuolle puolen.

Halvin tarjous ei ehkä tarkoita edullisimpia kustannuksia järjestelmän koko elinkaaren mitassa. Alan tunteva AV-konsulttitoimisto osaa jo alkumetreillä laskea, kostautuuko budjetin kuristaminen hankintavaiheessa kulujen eksponentiaalisena kasvuna jatkossa.

Erikoisosaajien käyttäminen korostuu entisestään, kun puhutaan vaativammista kohteista, kuten kongressisaleista, yritysjohdon kokoustiloista, sairaalaympäristöstä, valvomoista. Turvallisuusluokitukseltaan kriittisimmissä kohteissa AV-järjestelmät jopa kahdennetaan, jotta toimintavarmuus taataan kaikissa olosuhteissa.

Teksti: Tommi Saarela


Artikkeli on alunperin julkaistu Sähköala Sähkö & rakentaminen 2017 -lehdessä.

Linkbasic 19″ Laitekaapit

10.8.2016 | Kommentoi

Linkbasic on erikoistunut ammattilaistason laitekaappien, sekä integroitujen johdotusratkaisujen valmistamiseen. Linkbasic pyrkii täyttämään kaikkien asiakkaidensa vaatimukset käyttämällä hyväksi uusimpia teknologian trendejä, sekä investoimalla uusien tuotteiden kehitykseen. Linkbasicin innovaatioiden ansiosta tuotteiden ominaisuuksiin kuuluvat hyvät laajentamismahdollisuudet, helppokäyttöisyys, sekä korkea tehokkuus.

Linkbasic 19″ laitekaappeja on saatavilla lukuisilla erilaisilla ominaisuuksilla, kuten lukitulla teräs/lasiovella, eri tuuletusratkaisuilla yms.

Kysy hinnastoa!

Linkbasic 19″ laitekaapit

 

 

 

 

 

 

Uusi osoitteemme!

7.4.2016 | Kommentoi

Muutimme uusiin toimitiloihin! 4.4.2016 alkaen palvelemme Lentolassa osoitteessa Lentolantie 11 , 36220 Kangasala

AV-Online Joulukalenteri

1.12.2015 | Kommentoi

Tänä vuonna päätimme tehdä joulukalenterin AV-Onlinen tyyliin, jonka tarkoituksena on esittää lahjaideoita muille tai itsellesi, loistavaan hintaan.

Julkaisemme jokaisena adventtipäivänä esitteen etusivulle, jonka luukusta löytyy päivittäin vaihtuva tuote.

Muista kuitenkin olla nopea sillä jokaista tuotetta on saatavilla vain 1 kpl alennushintaan tuotteiden esityspäivän ajan!

Maahantuojan RoadShow päivät

31.10.2014 | Kommentoi

Virtuaalitiloja

Monikäyttötila ’luola”, jossa on 16 x 3 m kaareva projisointipinta sekä virtuaalineukkari, jossa on suuren projisointi pinnan lisäksi neljä pienempää virtuaali-ikkunaa.

Uusia 4K näyttöjä

Uudet 4K näytöt, joissa on suorastaan silmiä hivelevän terävä kuva. Näillä näytöillä virtuaalitila suorastaan herää henkiin.

Laserprojektoreja

Esillä oli mm.Panasonic PT-RZ670, maailman ensimmäinen 1DLP laserprojektori 6500 lumenen luokassa. Optiikkana toimi ET-DLE030 superlaajakulmaobjektiivi

Videoseinäjärjestelmä

Multi-ikkunaprosessorilla ja ’reunattomilla’ monitoreilla luot huikeat ja mielikuvitukselliset videoseinät. Voit yhdistää erikokoisia näyttöjä sekä projektoreiden kuvaa erimuotoisiksi kuvapinnoiksi.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinun tarpeeseesi sopiva ratkaisu!

Lisää kuvia Facebookissa

 

Videoseinä

Erilaiset videoseinät

Kaarevakangas

Panoraamakuvaa kaarevalle kankaalle

80" info näyttö

Koko ratkaiseen ! 80″ Infonäyttö

Elämysneukkari

Virtuaalineukkari :   Projektorin, näyttöjen ja valojen avulla pystyt luomaan erilaisia tunnelmia neuvotteluhuoneeseesi.

Elämysneukkari

Virtuaalineukkari: Kosketusnäytöltä voit vaihtaa tunnelmaa ja äänimaailmaa.

3D ”Luola”

3D "luola"

3D ”Luola”

Panoraamakuvaa kaarevalle kankaalle

 

 

 

Osamaksu verkkokaupassa

22.10.2014 | Kommentoi

Jousto Laskulla ja Osamaksulla on kotimainen palvelu, jolla rahoitat ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto palvelu on tarkoitettu 20–75 vuotiaille suomalaisille yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Voi maksaa Jousto Laskulla 20–1000 euron ja Jousto Osamaksulla 30–2000 euron ostoksia.
Laskun saat halutessasi myös sähköpostiin. Hakiessasi Joustoa tunnistaudut ensin millä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla ja tämän jälkeen täytät lomakkeelle tietosi. Päätöksen ja tiedon lainan myöntämisestä saat heti. Tämän jälkeen palaudut takaisin verkkokauppaan ja tilauksesi on käsitelty.

Kun maksat Joustolla ja valitset maksutavaksi Jousto Laskun, saat maksuaikaa 14 vuorokautta. Ainoa kulu on laskutusmaksu 4,90 €. Joustolla voit maksaa myös erissä 1-12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Tällöin laskutusmaksun 4,90 € /lasku. Lisäksi perimme avoinna olevasta lainasummasta 2,42 % kuukausikorkoa.

Joustolla maksaminen on erittäin turvallista. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.Jousto.com.
Jousto –verkkokaupan mukavin maksutapa!

Juosto

Verkkokauppa

1.9.2014 | Kommentoi

Verkkokaupan maksupalvelut toimivat nyt! Voit nyt turvallisesti ostaa tuotteitamme verkkokaupasta. Maksupalvelun tuottaa :

Av-Online

Av-Online.fi

| Kommentoi

Sivut päivittyvät ja uusia tuotteita / merkkejä tulee kokoajan lisää…Oikean alakulman Chat-palkista voit helposti ottaa yhteyttä meihin!

Dspeaker tarjous.

25.3.2014 | Kommentoi

Nyt kaikki Dspeaker tuotteet ilman lähetyskuluja!

Valitse kassalla toimitusvaihtoehdoksi maksuton toimitus sopimusasiakkaalle.