AV-suunnittelu

AV-suunnittelun tavoitteena on tilojen, kalusteiden, AV-järjestelmien ja käyttäjän saumattoman yhteistoiminnan saavuttaminen. Tavoite toteutuu AV-suunnittelijan avulla oikeiden esitystilaratkaisujen, esityskalusteiden ja helppokäyttöisten teknisten järjestelmien avulla, ilman käyttäjän suurempaa perehtymistä laitetekniikkaan. Suunnittelu sisältää AV-esitystapojen, laitteiden ja välineiden tulevan käytön.

Huolellinen AV-suunnittelu luo kattavan lähtötiedon eri suunnittelualan osaajien käytettäväksi (mm. arkkitehti-, sisustus-, LVI- (lämmitys-, vesi- ja ilmastointi-) ja sähkösuunnittelua). AV-suunnittelu aloitetaan aina selvittämällä käyttäjän teknisten ja toiminnallisten apuvälineiden tarpeet. Suunnitteluvaiheessa tehdään laitespesifikaatio-, toiminta- ja ohjaussuunnittelut kaikille tarvittaville teknisille järjestelmille. Myös vaadittaville viestiyhteyksille toteutetaan suunnitelma. Usein AV-suunnitelmiin sisältyy esitysjärjestelmän lohkokaaviot, kaapelivetoluettelot, urakkaohjelma sekä laite- ja varusteluluettelot.

Erikoisalaamme ovat erityyppisten AV-tilojen, kuten kokous- ja neuvotteluhuoneiden, luentosalien, auditorioiden, seminaari- ja videoneuvotteluhuoneiden, monitoimitilojen, ravintosalien sekä luokka- ja opetustilojen ymv. suunnittelu ja konsultointipalvelut. Lisäksi suunnittelemme asiakkaan toiveenmukaisia kotiteatterijärjestelmiä.

 

Äänisuunnittelu

Tärkeä osa AV-suunnittelua on äänisuunnittelu. Sen luomisessa hyödynnetään akustiikan, sisällöntuotannon ja äänentoiston ammattilaisia. Tilaääni eli monikanavainen äänentoisto sovelletaan halutun tilan tarkoitukseen, olosuhteisiin, akustiikkaan ja teknisiin järjestelmiin.

Lisäksi eri tilojen äänimaailma täytyy suunnitella huolellisesti. Tämä varmistaa eri tilojen äänimaailman oikeanlaisen toteuttamisen, jotta se sopii haluttuun käyttötarkoitukseen.

AV-suunnittelun voi suorittaa myös etäkartoituksena, jos sitä ei voida tehdä paikan päällä. Tämä on vain pienessä mittakaavassa mahdollista, ja siksi se voidaan tehdä, kun kyseessä on yksittäinen tila. Etäkartoitusta varten tarvitsemme valokuvia tilasta sen käyttövalaistuksessa, jossa eri AV-laitteita tullaan käyttämään. Tarvitsemme myös tilan mitat ja tietoa käyttötarkoituksesta.

 

AV-suunnittelussa yhteistyössä toimivat alan ammattilaiset

Suunnittelijat:

  • AV-suunnittelija
  • Akustikko
  • Arkkitehti
  • Sisustussuunnittelija
  • Rakennesuunnittelija
  • Sähkösuunnittelija
  • LVIA-suunnittelija

Urakoitsijat:

  • Rakennusurakoitsija
  • AV-urakoitsija
  • Sähköurakoitsija

Kerromme mielellämme lisää suunnittelupalveluistamme. Palvelemme sivun alalaidan chatin kautta tai voit soittaa meille suoraan. Katso yhteystiedot >>